TOKAT -İHA- Tokat'ta 4 çocuğundan 2'sinde kas hastalığı bulunan anne, çocuklarını okutmak için fedakarlık örneği sergilerken, sırtında taşıdığı oğlunu merdivenlerden
"Çocuklarım okusun" diye sırtında taşıyor
TOKAT -İHA- Tokat'ta 4 çocuğundan 2'sinde kas hastalığı bulunan anne, çocuklarını okutmak için fedakarlık örneği sergilerken, sırtında taşıdığı oğlunu merdivenlerden düşürmekten korkuyor.
Tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan çocuklarının sorumluluğunu omuzlarında taşıyan anne Dilek Bülbül, büyük oğlunun okula gidememesinin üzüntüsünü yaşıyor. Eyüp Bülbül (41) ile Dilek Bülbül (40) çiftçinin 4 çocuğundan 18 yaşındaki Sefa ile 14 yaşındaki Abdulmuttalip, kas hastalığı sebebiyle yürüyemiyor. Ortaokulu iyi derece ile bitiren Sefa'yı okulun uzak olması ve merdivenlerden indirip çıkartamadıkları için liseye gönderemediklerini söyleyen anne Bülbül, 14 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Abdulmuttalip'i okutmak için mücadele ediyor. 5-6 yıl boyunca büyük oğlu Sefa'yı sırtında taşıyan anne şimdi de küçük oğlu Abdulmuttalip'i taşıyor. Sabahları okula kadar tekerlekli sandalye ile giden Abdulmuttalip'i babası sırtında Tokat Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu'nun 1. katta bulunan sınıfına çıkartıyor. Anne Bülbül ise öğle çıkışında sırtına aldığı oğlunu merdivenlerden indirerek akülü tekerlekli sandalyesine bindiriyor. Abdulmuttalip, uzunca bir yolu akülü tekerlekli sandalye ile kat etmek zorunda kalıyor. Anne Bülbül'ün en büyük korkusu ise sırtına aldığı oğlunu merdivenlerden indirirken düşürmek. Okulda arkadaşları tarafından sevilen ve derslerinde oldukça başarılı olan Abdulmuttalip, annesini çok sevdiğini ifade ederek, "Her gün okula getirip götürüyor. Annelerin hakkı ödenmez" dedi.
Dünya Kadınlar Günü'nde de çocuğu için mücadele etmekten onur duyan anne Bülbül, engelli olsalar da tüm çocukların okumaya hakları olduğunu ifade ederek, "Büyük oğlum da okumayı seviyordu. Ama merdivenlerden indirip çıkartamadığımızdan liseye göndermedik. Evde bilgisayar başında zaman geçiriyor. Merdivenlerden indirirken düşüreceğim diye çok korkuyorum. Kilolu olduğu için taşımakta güçlük çektiğim oluyor" dedi.
Eşinin günübirlik işlerde çalıştığını, çocuklarının 400 TL tutarındaki ilaç masraflarını ödemekte güçlük çektiklerini ifade eden Anne Bülbül, büyük oğlunun akülü tekerlekli sandalyesinin bozulması sebebi ile sokağa çıkamadıklarını belirterek hayırseverlerden yardım beklediklerini kaydetti. NURHAN İÇMEZ